- Mümkün olduğu kadar hafif ve tok tutan gıdalardan oluşmalıdır. En iyi örneği yumurtadır. Et, tavuk, balık ve mutlaka 1 avuç yağlı tohumla protein desteği takviye edilmelidir.
- Gün içerisinde susuzluk problemi yaşanmaması için tuz oranı düşük gıdalar tercih edilmelidir. Omlet – menemen, taze sebzelerle birlikte yapılan kahvaltı tercih edilmelidir.
- Açlık hissi insülin salınımıyla doğru orantılıdır. İnsülini tetikleyen işlenmiş rafine karbonhidrat tüketilmemelidir. Gün boyu baş ağrısı ve dengesiz bir insülin salınımına sebep olur.
- Omega 3 oranı bu dönem düşeceğinden ve balık tüketimi azalacağından vücudun omaga3/omega6 dengesi bakımından ek balık yağı alınmalıdır.
- Ramazan ayında kişinin tatlı ihtiyacı artabilir. Bu gereksinim kalorisi azaltılmış tatlılarla giderilmelidir. Meyvenin kendi şekeriyle hazırlanmış hoşaf, komposto gibi tatlılar tercih edilmelidir.
- Yine bu dönem su tüketimi azalacağından ve vücut ritmi bozulacağından kabızlık sorununu aşmak için probiyotik besinler, fermente sebzeler ile bağırsak florası desteklenmelidir.
- Su içmek bağırsak ve böbreklerin çalışmasını hızlandırır. Ancak yemek esnasında su içmek, sindirim sistemini bozabilir. Çünkü mide asidini seyreltebilir.
- Çay ve kahve iftardan 1 saat sonra eklenebilir.
- Hazım açısından besinlerin iyi çiğnenmesi, çok sıcak yenilmemesi ve yavaş yavaş yenilmesi önerilir. Yemekten 1 – 2 saat sonra kısa bir yürüyüş hazım ve bağırsak hareketliliğini destekler.