Eksikliğinde sinirlilik, stresle baş edememe, yorgunluk, zihinsel bulanıklık, iştah kaybı, kas krampları, kalp ritminde bozulmalar görülebilir. 300’den fazla enzim aktivitesinde görevlidir.
Vücudumuz için gerekli magnezyumu besinler ve doğal maden suları ile alırız. Eksikliğinde ise magnezyum desteklerini kullanabiliriz. Magnezyumun en iyi kaynakları badem, fındık, ceviz gibi yağlı tohumlar, kakao, yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıl kaynakları ve kuru baklagillerdir.
- Kimlerin magnezyuma olan ihtiyacı artar
Yoğun spor yapanlar, yoğun iş temposunda çalışanlar, kötü beslenme alışkanlığı olanlar, yanlış ve düşük kalorili diyet yapanlar, düzenli ilaç kullananlar ve hamileliğin belirli döneminde ihtiyaç artar.
- Magnezyum desteği bize ne kazandırır?
Stresle baş etmede, gerilime bağlı baş ve kas ağrılarında, kalp krizini önlemede ve geçirilmiş olanların tedavisinde, bronşların kasılmasını, böbrek taşı oluşumunu önlemede, hamilelikte tansiyon düşürülmesinde, krampların oluşumunu engellemede, erken doğum riskinin önlenmesinde, kabızlık ve adet öncesi şikâyetleri gidermede çok etkilidir.
- Ağrı kesici olarak kullanıldığı doğru mu?
Pek çok görevli enzimin yapısında rol oynar. Olmazsa olmazımızdır. Ve bilinen doğadaki en güçlü antienflamatuarlardan biridir. Dolayısıyla başımız ağrıdığında yorgun güçsüz hissettiğimizde akşam parasetamol (ağrı kesici) yerine magnezyum deposu bir maden suyu bir kuruyemiş tabağı, bol yeşil sebze tabağı en iyi ağrı kesici olacaktır.